Vágólapra másolva!

Feléled a délkelet-ázsiai teniszélet

Vietnamban és Mianmarban is beindul a teniszélet, az előbbi ország története során először rendezhet profi ATP-tornát, míg az egykori Burmában ötven év után kerül sor Davis-kupa-viadalra.

Az ország története során először rendeznek Vietnamban profi férfitenisz-tornát. A Ho Si Minh-városban szeptember 26. és október 2. között esedékes ATP-viadal a sanghaji verseny helyébe lép. Utóbbi helyszínen az idényt lezáró Mesterek Kupáját bonyolítják le november 12. és 20. között. Ezek mellett Ázsiában még Madras, Peking, Bangkok és Tokió ad otthont a sorozat egy-egy megmérettetésének.

Ho Si Minh-városban fedett pályán, várhatóan ötezer néző előtt kerül majd sor a mérkőzésekre.

A katonai vezetésű Mianmarban ötven év után először rendezhetnek Davis-kupa-viadalt. "Mindenképpen nagy élmény lesz a hazai játékosoknak, akiknek persze a sikerhez össze kell szedniük magukat" - nyilatkozott egy helyi sportriporter.

A május 1-jén kezdődő tornán a hazai csapat mellett Irak, az Egyesült Arab Emírségek, Türkmenisztán, Kirgizisztán, Omán, Szingapúr, Banglades és Szíria teniszválogatottjai találkoznak egymással. A két legjobb együttes feljut az Ázsia-óceániai zóna III. csoportjába.