Vágólapra másolva!
Három hét múlva lesz végeredmény a tavalyi athéni olimpián doppingvétségben elmarasztalt magyar súlyemelők ügyében, akiket szombaton hallgatott meg a görög fővárosban a nemzetközi szövetség (IWF) ötfős eseti bizottsága.

A rendkívüli fegyelmi testület az erre a napra Athénba rendelt hét versenyző esetét külön-külön megvizsgálva kerített sort az augusztusi ötkarikás játékokon negatív tesztjét követően - a NOB által akkreditált görög labor verdiktje szerint - pozitív mintát adó, ezért utóbb ezüstérmétől megfosztott Gyurkovics Ferenccel, a még közvetlenül az olimpiai fellépése előtt pozitív doppingtesztet szolgáltató Kecskés Zoltánnal és a versenyének kezdetén, első szakításgyakorlatánál megsérült Kovács Zoltánnal történtek részletes felidézésére.

"Nagyon szakszerű, felkészült, korrekt, ugyanakkor nagyon kemény bizottsági meghallgatás volt, különösen Kovács Zoli ügyében, aki - mint emlékezetes - sérülése késedelmes ellátása után már hiába próbálkozott mintaadással" - osztotta meg a magyar súlyemelők ügyvédeitől Athénból kapott értesüléseit Mezőfi Miklós a távirati irodával.

A magyar szövetség (MSSZ) elnöke elmondta, hogy az előzetesen a három magyar közül a felmentésre még leginkább esélyesnek gondolt Kovács esetét különösképpen kivesézte az IWF fegyelmi bizottsága, de arra az MSSZ március 19. óta hivatalban levő új vezetője nem tudott válaszolni, hogy e rendkívüli alaposság a majdani ítélet szempontjából jót vagy rosszat jelent.

"Előzetesen derűlátóbb voltam, most viszont nem érzem túl jónak az esélyeinket. Igaz, ez csak a pillanatnyi benyomásom, remélem, tévedek, s három hét múlva mégis jó hírrel szolgálhatok " - mondta az elnök.