Vágólapra másolva!
Öt magyar versenyző közül mindössze kettőnek sikerült továbbjutnia a tallinni junior ökölvívó Európa-bajnokság negyeddöntőibe. Az 54 kg-osok között Hódosi Zsolt török ellenfelét verte pontozással, míg egy súlycsoporttal feljebb, az 57 kilósok között Kemény János döntő fölényt harcolt ki a 3. menetben holland riválisával szemben.

Két magyar versenyző volt érdekelt a tallinni junior ökölvívó Európa-bajnokság vasárnap kora délutáni programjában: Hódosi Zsolt nyert, Engi András sérülés miatt feladta mérkőzését.

Az 54 kg-ban szereplő Hódosi a török Adnan ellen 40-30-as pontozásos győzelmet aratott, és ezzel bekerült a legjobb nyolc közé. Ugyanez nem sikerült a 81 kg-os Enginek, aki ugyan orrsérülés miatt fejezte be a küzdelmet a második negyedben, de amúgy is 4-15-ös hátrányban volt a német Gottliebbel szemben.

Este újabb három magyar lépett szorítóba, de közülük csak az 57 kg-os Kemény Jánosnak sikerült a legjobb nyolc közé jutás.

Amilyen simán győzött a szombathelyi Kemény, ugyanolyan nagy különbséggel veszített Szalai, a Vasas öklözője. Nemessel viszont nem litván ellenfele, hanem a svéd vezetőbíró bánt el, aki végig hagyta szabálytalankodni és menekülni a magyar ökölvívónál egyáltalán nem jobb balti versenyzőt.

Hétfőn három magyar ökölvívó - Kalucza Norbert (51 kg), Bacskai Balázs (64 kg) és Harcsa Norbert (69 kg) - küzd a továbbjutásért.

eredmények, nyolcaddöntők
48 kg: Gnatovszkij (ukrán) - Szalai Gergő döntő fölény a 3. menetben
54 kg: Hódosi Zsolt - Adnan (török) 40-30-as pontozásos győzelem
57 kg: Kemény János - Steenbackers (holland) döntő fölény a 3. menetben
60 kg: Azkuas (litván) - Nemes Erik 47-43 pontozásos győzelem
81 kg: Gottlieb (német) - Engi András (sérülés miatt Engi feladta)