Vágólapra másolva!
Kevesebb mint száz nap van hátra a szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság megnyitójáig, amely rendhagyó módon nem a stadionban, hanem Göteborg városközpontjában lesz.

A szervezők tájékoztatása szerint a város főterén, a Götaplatsenen augusztus 6-án este sorra kerülő ünnepi eseményt házigazdaként a férfi hármasugrás brit világcsúcstartója, Jonathan Edwards vezényli majd le. A különleges megnyitó apró kulisszatitkainak felfedése mellett a svéd rendezők bemutatták az Eb érmeit, amelyeket Ulla Ohlson képzőművész tervei alapján kézzel, helyben készítettek svéd kristályból.

A versenyek augusztus 7-én kezdődnek, az előzetes nevezések szerint 48 ország mintegy 1400 atlétája vesz részt az Eb-n. "Számunkra az Eb jelenti minden négyéves periódus csúcsát, ilyenkor a szokásosnál is nagyobb az érdeklődés a sportág iránt. Nagyon örülünk a svéd rendezők újszerű ötletének, amelynek köszönhetően nemcsak a stadionon belül, de azon kívül is bevonják az embereket az eseménybe. Minden jel arra utal, hogy csodálatos Európa-bajnokságot rendez majd Göteborg" - lelkendezett Hansjörg Wirz, az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) elnöke.