Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Tour de France amerikai győztesének, Floyd Landisnek az orvosa szerint egy háromhetes kerékpáros körversenyen semmi értelme tesztoszteront szedni, ezért viccnek nevezte a Phonak kerekese ellen felmerült doppingvádakat.

Landist a múlt vasárnap zárult viadal 17. szakaszán aratott győzelme után, Morzine-ben ellenőrizték és találtak mintájában a megengedettnél magasabb szintű tesztoszteront.

"A tesztoszteront testépítők használják, növeli az izom tömegét, mi értelme lenne egy kerékpárosnak ilyen tartalmú szert szednie. Egyébként pedig a dokumentáció szerint nem a tesztoszteron szintje volt magas, hanem a tesztoszteron epitesztoszteronhoz viszonyított mértéke, ami több dolog miatt is előfordulhatott" - érvelt egy amerikai talk-show-ban Brent Kay. "Az elmúlt pár napban rengeteg kollégámmal, személyi edzővel és más szakemberrel is beszélgettem, s mindegyikük egybehangzó véleménye az volt, hogy ez csak egy rossz vicc."

A 30 éves Landis a hír felröppenését követő napon telefonos sajtókonferenciát tartott, amelyen tagadta a vádakat, elmondta, hogy nem használt teljesítményfokozót, s a tesztoszteron szintjének megemelkedését minden bizonnyal a szervezete produkálta.

Amennyiben a versenyző B próbája is pozitív eredményt hoz, biztosan megfosztják első helyétől, s ő lesz a világ legnagyobb hagyományokkal rendelkező kerékpáros viadalának első olyan győztese, akit dopping miatt utólag diszkvalifikálnak. Amennyiben ez megtörténik, az eredetileg második spanyol Oscar Pereirót hirdetik ki bajnoknak.

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez