Vágólapra másolva!
Imre Géza a harmadik helyen végzett a stockholmi férfi párbajtőr Grand Prix-viadalon. A győzelmet az orosz Igor Turcsin szerezte meg, az ezüstérem a francia Eric Boisse-nak jutott, míg a dobogó harmadik fokára Imre mellett még az olasz Matteo Tagliarioli állhatott fel.

A hazai szövetség tájékoztatása alapján Boczkó Gábor 34., Fekete Attila a 47., Kovács Iván a 67., Pádár Tamás a 84., Kulcsár Krisztián pedig a 157. lett a Vk-verseny nagyon erős, 185 fős mezőnyében.

Imre a 64-es táblán az ukrán Sumakot (15-13), a norvég Torkildsent (15-11), az orosz Tyihomirovot (15-6) és a kínai Jint (15-13) győzte le, majd az elődöntőben 15-14-re kikapott a későbbi aranyérmes Turcsintól.

Az orosz a fináléban 15-10-re verte Boisse-t. Vasárnap csapatversenyt rendeznek a svéd fővárosban.

Mohamed Aida győzött a szentpétervári női tőr Grand Prix-viadalon. A magyar vívó a döntőben a dél-koreai Nam Hjun Hit verte meg. A dobogó harmadik fokára a német Anja Müller és az olasz Ilaria Salvatori állhatott fel.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Knapek Edina személyében még egy magyar került be a nyolcas döntőbe, ő hatodik lett. Varga Gabriella a 14., Ujlaky Virginie a 25., Kreiss Fanny a 40., Varga Katalin pedig a 42. helyen végzett. Vasárnap csapatversenyt rendeznek.

A magyar válogatott a leány kard és párbajtőr, valamint a fiú tőr csapatversenyben is ezüstérmet szerzett az újvidéki kadett vívó Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a Nagy Petra, Luczáti Zsófia, Damu Dóra, Várhelyi Anna összeállítású kardegyüttes Lengyelországtól, az Antal Edina, Békeffy Edina, Budai Dorina és Békeffy Edina alkotta párbajtőr- és a Szabados Kristóf, Gátai Róbert, Steiner Dániel, Háry Máté összetételű tőrcsapat pedig Oroszországtól kapott ki a döntőben.