Vágólapra másolva!

A Wallis és a Békési TE a magyar curlingbajnok

A nőknél a papírformának megfelelően a Wallis SC, míg a férfiaknál nagy meglepetésre a Békési TE Jégmadarak csapata nyerte a Provice Kupa elnevezésű országos curling bajnokságot.

A hétfő kora esti, sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadó gálán fény derült az év legjobbjaira is: a nőknél és férfiaknál is a Wallis SC, egyben a válogatott skipjét, azaz Szekeres Ildikót és Nagy Györgyöt választotta a hazai szövetség elnöksége.

Kiss László főtitkár elmondta, az idei, 5. ob-n történt meg először, hogy az erősebbik nemnél nem a Wallis SC nyert, ráadásul ezúttal csak hetedik helyen végzett. Ennek ellenére az év csapata lett köszönhetően a világ- és Európa-bajnokságon mutatott remek teljesítménynek.

"Nagyszerű versenyt láthattunk, és a sportág hazai fejlődését mutatja, hogy rekordot jelentő 18 férfi és 8 női csapat indult, míg négy éve összesen hat együttes nevezett az ausztriai Kitzbühelben lebonyolított első ob-n" - mondta Kiss.

Az is kiderült, hogy idén először nem az ob alapján jelölik ki a válogatottat a következő szezonra, hanem négy verseny eredményeit vetik össze, s ennek köszönhetően a jelenleg csak harmadik Wallis férfi gárdája még reménykedhet a válogatottságának megőrzésében, hiszen az utolsó, áprilisi válogató viadalon tíz pont szerezhető és a hátránya hét pont a listavezető Jégmadarakkal szemben. A nőknél már három verseny után eldőlt, hogy továbbra is a Wallis képviseli a magyar színeket a világversenyeken.