Vágólapra másolva!
A Magyar Kajak-kenu Szövetség szakemberei a május 18. és 20. között sorra kerülő MOL Kajak-kenu Világkupán új látványos számokkal bővítették ki a versenyprogramot: váltóversenyek és maratoni küzdelmek egészítik ki a szokásos 27 síkvízi versenyszámot.

Az új versenyszámok között debütál két pénzdíjas futam: a 4x100 méteres, illetve a 3x100 méteres váltó. A 100 méteres pályán belül minden esetben egymással szemben indítják el a váltók tagjait, így egy stadionnyi hosszban forr majd a víz, és alakulnak ki drámai csaták - épp a lelátók előtt.

Forrás: MKKSZ
A négyesek befútója igazi látványosság lehet a májusi Vk-n

Három kategóriában küzdhetnek a nemzetközi mezőny legjobbjai a pénzdíjakért: minden szakágban egyesben, illetve leszenk "unisex" futamok is, melyekben női és férfi kajakosok meg kenusok alkotta vegyes váltók lapátolnak. A leglátványosabbnak a különböző hajóosztályok csatasorba állításával megalkotott vetélkedés ígérkezik, amelyben az egyesek startolnak el, majd párosoknak adják a képzeletbeli stafétát, míg végül a négyesek repesztenek a célba.

Forrás: MKKSZ
Világbajnok maratoni kajakosaink is megmutatják

A váltó futamok mellett a szegedi MOL Világkupa szervezői a szeptember 8-án és 9-én Győrött sorra kerülő maratoni világbajnokságra is szeretnék ráirányítani a figyelmet, ezért a Vk programjában szerepel hat különleges hosszútávú futam. A 25,2 és 21 kilométeres maratoni versenyek futószakaszai a lelátók között zajlanak majd, ami igazi, testközeli versenyélményt ígér a szurkolóknak.