Vágólapra másolva!
Kucsera Gábor és edzője, Sári Nándor a Kőbánya SC újjáalakult kajak szakosztályához igazolt. A Kőbánya másfél héttel a szezon kezdete előtt rendezte a Domino-Honvéd felé a kétszeres világbajnok Kucsera kétmillió forintos átigazolási díját.

Az átigazolás december óta húzódott, ám a felek végül megtalálták a mindenki számára megfelelő megoldást. A Kőbánya immár két további kajakost, Szabó Gergelyt és Soós Tamást is soraiban tudhatja. Természetesen továbbra si Sári csapatához tartozik a győriek háromszoros olimpiai bajnoka, Kammerer Zoltán és kétszeres Európa-bajnoka Benkő Zoltán. A feltámasztott szakosztály elnöke Neumayer József, az elnökség tagja Apáthy Endre és Szalai Zsolt: az üzletemberek mellett Kőbánya önkormányzata biztosítja a működés anyagi feltételeit.

"Ősztől beindítjuk az utánpótlás szakágat is, jóelőre elkülönítettük a pénzt eszközbeszerzésre, és felvettük a kapcsolatot a tizedik kerületi önkormányzat általános iskoláival" - mondta Sári Nándor. A mesteredző munkáját utánpótlás edző is segíti majd, míg Sári természetesen - főként az elkövetkező hónapokban - elsősorban sztárversenyzői felkészítésére koncentrál: "Az időre menések alapján a Kammerer, Kucsera páros és az egyesben induló Benkő is kiváló formában van" - jelentette ki. "Miként tavaly, velük az idén is szeretnénk négy olimpiai számban indulási jogot szerezni a MOL Világkupán, majd az év további világversenyein, köztük a dusiburgi kvalifikációs vb-n."