Vágólapra másolva!
A harmadik napon Deák Bárdos Mihály (120 kg) zárta a sort a kötöttfogásúak között az ötkarikás játékokra is kvalifikáló bakui birkózó-világbajnokságon. Az ötszörös vb-ezüstérmes és Európa-bajnok klasszis az ötödik helyen végzett, és ezzel újabb kvótához juttatta a magyar válogatottat. A szabadfogásúaknál Kovács István és Wöller Gergő kiesett.

A 60 kg-os Wöller az első fordulóban a román Toarca Petrut verte, az első menetben mögé került ellenfelének, aztán a másodikban felszakadt a szemöldöke, ami miatt percekig állt az óra. A sérülés azonban nem zavarta meg a Vasas versenyzőjét, magabiztosan hozta a 2 percet, és ezzel továbblépett. Következett a kínai Qin He s vele együtt a keserű pirula, mert a villámléptű ázsiai fantasztikus gyorsasággal szedegette ki a magyar fiú lábait. Nem maradt más hátra, mint drukkolni a kínai birkózónak, ám legnagyobb bánatunkra kiesett, ahogy Wöller Gergő is.

Egy súlycsoporttal lejjebb a vb-újonc Kovács István az első fordulóban a türkmén Rejepov Ramillal találkozott, aki esélyt sem adott a kazincbarcikai sportolónak, nagy fölénnyel verte meg. A legkönnyebb szabadfogású magyar versenyző is elköszönt a világbajnokságtól, mert ellenfele nem jutott el a döntőig.

Egyetlen reményünk maradt a mai napra, Deák Bárdos Mihály, a kötöttfogású nehézsúlyú pedig nem okozott csalódást. Elsőként a kirgiz Ibramihov Nurbek bánta, hogy a sorsolás összehozta Deák Bárdossal, a Vasas birkózója könnyedén jutott a következő fordulóba, ahol a montenegrói Dejanovic Milos várt rá. Európa-bajnokunk a földharcban felvonultatta fegyverarzenálját: pörgetett, emelt, billentett, és máris a legjobb nyolc között találta magát. Az ukrán Cserneckij meglehetősen bágyadtan mozgott a szőnyegen, Deák Bárdos meglepően simán (2:0, 7:0) jutott elődöntőbe. Ott a világbajnok kubai Mihail Lopez a két menetben legyőzte, így a magyar sportoló bronzéremért birkózhatott az örmény Patrikejevvel. Az összecsapás az első menetben dőlt el, az oroszból lett örmény egy fordított emelést követően tussal diadalmaskodott. Deák Bárdos ötödik helye mellett újabb kvótát nyert a magyar válogatottnak, immár a negyediket, ennek ellenére nagyon csalódott volt, a mérkőzést követően könnyeivel küszködve csak annyit mondott: "vigasztalhatatlan vagyok".

A következő napon már a szabadfogású férfiaké a főszerep, méghozzá három magyar indulóval. 66 kg-ban Wöller Ákos orosz ellenféllel kezd, a 74 kilósok között Hatos Gábor lett birkózót kapott, míg Ritter Árpád egy román versenyző ellen lép először szőnyegre. Gulyás István, a szabadfogású válogatott szakedzője a sorsolás után azt mondta, hogy Wöllernek lesz a legnehezebb dolga, míg Hatos és Ritter jó birkózással újabb kvótákat, netán érmet nyerhet.