Vágólapra másolva!
A hatodik helyen kiemelt Szávay Ágnes (23. a világranglistán) pénteken lép legközelebb pályára a 600 ezer dollár összdíjazású pekingi kemény pályás nőitenisz-tornán, s az argentin Maria Emilia Salernivel (113.) találkozik a négy közé jutásért.

A 18 éves magyar tehetség saját honlapján nyilatkozott - többek között - a szerdai találkozóról is, amelyen 1 óra 50 perc alatt, két játszmában nyert a szlovák Dominika Cibulkova ellen.

"Egyre inkább úgy érzem, hogy az ellenfelek bizonyítani akarnak azzal, hogy legyőznek engem. Ez egyébként nagyon jó érzés, mert így már én is elhiszem, hogy letettem valamit az asztalra. Jó érzés olyanok között olvasni a nevem, mint Mauresmo, Davenport vagy Gyementyjeva. Ezúttal sokkal jobban ment a játék, és a pályát is éreztem, bár az első szerváim nem igazán jöttek be. A sorsdöntő az volt, hogy a fontos pontoknál jól tudtam koncentrálni, és megnyertem azokat."

A jövő évi olimpia helyszínéről is "jelentést adott" szurkolóinak a soltvadkerti sportoló: "Képzeljétek, hogy szerdán valamilyen csoda folytán nem volt szmog, s láthattam a napot és a felhőket Peking egén!"

A kínai viadalon mindeközben a vasárnap Balin diadalmaskodó Lindsay Davenport - aki közel egy éve nem versenyzett, és idén júniusban adott életet Jagger nevű fiának - szintén bejutott a negyeddöntőbe

Eredmények, nyolcaddöntő:
Gyementyjeva (orosz, 4.)-Paszek (osztrák) 6:2, 6:0
Davenport (amerikai) - Danilidu (görög, 8.) 7:5, 6:3
Morigami (japán) - Nakamura (japán) 7:5, 6:3