Vágólapra másolva!
A Der Spiegel című magazin értesülése szerint 14 olyan orvos és sportvezető dolgozik jelenleg is Németországban, akik aktív résztvevői voltak az egykori NDK-ban zajlott szisztematikus doppingolásnak.

A lap név szerint említi többek között Bernd Grabsch súlyemelőedzőt, aki jelenleg a szász tartományi válogatott szakvezetője. A tréner ellen négy korábbi versenyzője tett feljelentést, mert doppingolásra kényszerítette őket.

A Der Spiegel úgy tudja, hogy bár a vádemeléshez szükséges összes bizonyíték rendelkezésre állt, Grabsch ellen mégsem indult eljárás. Az atlétikai szövetség hat olyan edzőt alkalmaz, akik ellen az egykori NDK rendőrségének különös ügyekre szakosodott osztálya feljelentést tett tiltott teljesítményfokozókkal való visszaélés miatt. Az ügy kivizsgálása Kelet-Németország megszűnése után nem folytatódott.

A Der Spiegel úgy tudja, a hamburgi atléták felkészítését korábban szakmai igazgatóként irányító Klaus Rudolph 1999-ben beismerte, hogy versenyzőit - az újraegyesülés után is - doppingszerek használatára kényszerítette.

Vallomása után Rudolphot felmentették állásából, de továbbra sem szakadt el teljesen az atlétikától: szolgálati lakást kapott a városi atlétikai pályán, ahol jelenleg is gondnokként alkalmazzák.