Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen kiemelt perui Luis Horna nyerte a chilei Vina del Marban rendezett, 448 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornát. Ez volt pályafutása második végső sikere ATP-viadalon. A finálé vesztese, a hazai közönség előtt szereplő, olimpiai bajnok Nicolas Massu tavaly is pályára léphetett a döntőben, de akkor is kikapott.

A döntőben:
Horna (perui, 5.) - Massu (chilei, 3.) 7:5, 6:3

A belga Xavier Malisse nyerte a 416 ezer dollár összdíjazású, Delray Beach-i férfitornát, miután - az eső miatt vasárnap félbeszakadt és hétfőn folytatott döntőben - három szettben győzött a hazai közönség előtt szereplő James Blake ellen. A találkozón az első játszma 7:5-re az amerikai teniszezőé volt, majd a másodikban 3:3-nál tartottak, amikor az időjárás közbeszólt. A 2005-ben is győztes belga játékosnak ez volt az idei második, pályafutása negyedik ATP-diadala egyesben.

A döntőben:
Malisse (belga, 3.) - Blake (amerikai, 1.) 5:7, 6:4, 6:4

A selejtezőben aratott három sikerének köszönhetően Szávay Ágnes feljutott a 32-es főtáblára a párizsi, 600 ezer dollár összdíjazású női tornán. A viadal honlapja szerint a magyar játékos előbb egy svájci, majd egy grúz, végül egy észt riválist vert meg a kvalifikációban. Első ellenfele a főtáblán a hazai közönség előtt szereplő Camille Pin lesz, továbbjutása esetén Dinara Szafina következik. Szávay az ukrán Julia Bejgelzimer oldalán párosban is főtáblás.

Eredmények, selejtező:
1. forduló: Szávay - Bacsinszky (svájci) 6:2, 1:6, 6:4
2. forduló: Szávay - Csaknasvili (grúz) 6:3, 6:3
3. forduló: Szávay - Kanepi (észt) 6:4, 7:5

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szafina (orosz, 7.) - Krajicek (holland) 6:4, 7:5

Nem jutott a főtáblára Czink Melinda a 170 ezer dollár összdíjazású thaiföldi női tornán, miután a selejtező harmadik fordulójában kikapott a hazai közönség előtt szereplő, a világranglistán 891. Noppawan Lertcheewakarntól.

Eredmény, selejtező, 3. forduló:
Lertcheewakarn (thaiföldi) - Czink 6:4, 6:2