Vágólapra másolva!
A norvég Aksel Lund Svindal nyerte a férfiak lesikló versenyét a svédországi Aréban zajló alpesi sí világbajnokságon, a nőknél ugyanebben a versenyszámban a hazai közönség előtt szereplő Anja Pärson végzett az élen.

Az összetett Világkupában élen álló 24 éves síelő remek teljesítménnyel, meggyőző fölénnyel végzett az élen, s szerzett ezzel lesiklásban először vb-aranyérmet Norvégiának. Svindal a két évvel ezelőtti, bormiói vb-n Norvégia egyetlen dobogósa volt azzal, hogy második lett kombinációban.

Forrás: EPA

Svindal folytatta a norvégok nagy sorozatát: 1992 óta minden világversenyen szereztek érmet a skandináv ország sízői

Ezúttal lesiklásban - melyet szombatról halasztottak a kedvezőtlen időjárás miatt vasárnapra - a kanadai Jan Hudec végzett a második, a svéd Patrick Järbyn pedig a harmadik helyen.

A nőknél a hazai közönség előtt szereplő Anja Pärson nyerte a lesiklást. A kiválóság ezt megelőzően már két aranyat gyűjtött be: kedden a szuperóriás-műlesiklásban, pénteken pedig a szuperkombinációban diadalmaskodott.

Pärsonnak, akinek a Világkupában ebben a szezonban mindössze két harmadik helyre futotta erejéből, ez volt a hetedik világbajnoki aranyérme. A svéd klasszis az első síelő, aki mind az öt szakágban vb-elsőséget szerzett. Vasárnap az amerikai Lindsey Kildow lett a második, és az osztrák Nicole Hosp a harmadik.

nők, lesiklás, világbajnok:
Anja Pärson (Svédország) 1:26.89 p
2. Lindsey Kildow (Egyesült Államok) 1:27.29
3. Nicole Hosp (Ausztria) 1:27.37

férfiak, lesiklás, világbajnok:
Aksel Lund Svindal (Norvégia) 1:44.68 perc
2. Jan Hudec (Kanada) 1:45.40
3. Patrick Järbyn (Svédország) 1:45.65