Vágólapra másolva!
A nőknél Krutzler Eszter és Nagy Szilvia, míg a férfiaknál Ádám Róbert mutatkozik be elsőként a 13 fős magyar válogatottból a 86. férfi és 20. női súlyemelő Európa-bajnokságon, amely kedden kezdődik a franciaországi Strasbourgban.

A kontinensviadalon Ádám (Nyíregyházi VSC) az 56 kg-os kategóriában már a nyitónapon szerencsét próbál, míg az athéni olimpiai ezüstérmes és a nemzetközi versenypódiumra szülés után most visszatérő Krutzler (BKV Előre), illetve az ugyancsak az 58 kilós súlycsoportban szereplő Nagy (Tatabányai SC) szerdán rajtol. Krutzler eredetileg az 53 kg-ban indult volna, de "kihízta" a kategóriát, ezért eggyel feljebb nevezték.

Szalai György szövetségi kapitány csapatában helyet kapott még a nőknél Nagy Nikoletta (63 kg, Ózdi SFC), Molnár Alexandra (69 kg, Haladás VSE), Szepesi Martina (75 kg, BKV Előre) és Varga Viktória (plusz 75 kg, BKV Előre), a férfiaknál pedig Csánk Gergely (69 kg, Haladás VSE), Baranyai János (77 kg, Nyíregyházi VSC), Cser Norbert (85 kg, BKV Előre), Gráner Zoltán (85 kg, Testvériség SE), Kiss Attila (94 kg, Tiszaújvárosi SSE) és Nagy Péter (plusz 105 kg, Szegedi Lelkesedés SK).

Fehér Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke célként azt jelölte meg, hogy a csapat tagjai az időszaknak megfelelő csúcsformát hozva megőrizzék az európai középmezőnyben elfoglalt helyüket.