Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt egyhangú pontozással legyőzte az amerikai DeAndrey Abront és ezzel tizedik alkalommal megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét a drezdai profi ökölvívógálán.

WBO félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés:
Erdei Zsolt - DeAndrey Abron (amerikai) pontozásos győzelem (119-109, 119-109, 119-109)

Nyugodtan kezdte 10. címvédő összecsapását Erdei, s mivel Abron sem rontott neki, nyugodt első menetet láthatott a drezdai publikum, kevés ütéssel. A folytatásban sem sokat változott a meccs képe, igaz, ez kedvezett a magyar öklözőnek, mert villámgyors balegyenesei rendre eltalálták riválisát, így a második és a harmadik három percben is hatékonyabb volt a nála 13 cm-rel magasabb ellenfelénél.

A negyedik és ötödik szakaszban is Abron aktívan kezdett, próbálta kizökkenteni Erdeit, eltalálnia azonban csak ritkán sikerült, a világbajnok balegyenesei pedig továbbra is hatékonyak voltak, sőt, egyszer kétszer már a jobb egyenesei és jobb felütései is célba értek.

A hatodik és hetedik menet a korábbi forgatókönyv szerint alakult, a nyolcadikra azonban érezhetően elfáradt kicsit az amerikai. Erdei, különösen a szakasz második felében, balegyenesei mellett jobb felütésekkel és horgokkal is rendre talált, míg Abron lényegesen lassabb volt a korábban látottaknál.

A kilencedikben ismét Erdei baljai ültek meg rendszeresen kihívója arcán, aki kicsit összeszedte magát, de ebben a szakaszban is egyértelműen jobb volt a magyar. A tizedik menet elején Abron nekiesett ellenfelének, de fél perc után kifulladt. Erdei továbbra is nagyon okosan bal egyenesekkel fogyasztotta riválisa erősen fogyni látszó energiáit, s a három perc hajrájában tiszta ütésekkel tette egyértelművé főlényét.

A hajrában úgy tűnt, már Abron sem hisz a sikerében, nem hajszolta a bajnokot, csak egy ütésre várt, ám esélye sem volt igazán eltalálnia a magyart, aki az utolsó percben közel volt a kiütéshez, végül azonban egyhangú pontozással megérdemelten győzött és védte meg övét tízedik alkalommal.