Vágólapra másolva!
A május 28. és június 3. közötti budapesti öttusa-világbajnokság előkészületei a legnagyobb rendben haladnak, ám az a tény, hogy a BKV szakszervezetei május 27-től meghatározatlan idejű sztrájkot tervez, komoly aggodamat okoz a rendezők és a versenyzők körében is. Az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna, valamint az olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor csütörtökön nyílt levélben fodult a közlekedési vállalat dolgozóihoz, hogy a vb alatt ne sztrájkoljanak, mert különben a szurkolók nem tudnak kilátogatni az esztendő legjelentősebb hazai rendezésű világversenyére.

"Aggódva és szomorúan hallottuk a bejelentést, miszerint május 27-étől meghatározatlan idejű sztrájkot hirdettek. A magyar sport idei legrangosabb hazai eseménye, a budapesti MVM Öttusa Világbajnokság május 28-ától június 3-ig tart, vagyis épp egybeesik a tervezett többnapos munkabeszüntetéssel. Bizonyára Önök között is sok sportbarát van, és talán olyanok is, akik ott voltak a felejthetetlen 1999-es margitszigeti világbajnokságon, szurkoltak nekünk, és részesei lehettek a hatalmas magyar sikernek, a négy aranyéremnek. Igen, ehhez a négy győzelemhez szükség volt a fergeteges biztatásra is, amely erőt adott nekünk a nehéz pillanatokban.

Amennyiben valóban megvalósul a sztrájk, nagyon nehéz helyzetbe kerülnek a sportbarátok, és ezzel együtt mi, sportolók is, akiknek egyik fő versenye idén a hazai világbajnokság. (Mivel ez az utolsó olimpiai kvalifikáló verseny, többek itt szerezhetik meg a jogot a pekingi részvételre).

Higgyék el, egy hazai világversenyen, hazai közönség előtt szerepelni majdnem akkora élmény, mint az olimpián. Akinek volt már része benne, sosem felejti el, akinek nem, sajnálja, hogy kimaradt belőle. A sztrájk miatt a sportbarátok nem tudják majd megközelíteni a világbajnokság színhelyét, hiszen nincs mindenkinek autója. Ha nem lesznek nézők, üres lelátók előtt kell versenyeznünk, ami lehangoló, és erőt sem lehet belőle meríteni. Azt, hogy az ide érkező külföldi versenyzőkben, csoportokban ezek után milyen emlékek maradnak, már nem is részletezzük - csak utalunk rá, hogy Magyarország mindig híres volt a jól szervezett sportversenyekről. Most mindezt kockáztatjuk.

Kérjük, fontolják meg döntésüket! Kérjük, ne nehezítsék meg a sportbarátok dolgát abban, hogy kilátogassanak a versenyekre, ne fosszanak meg minket pályafutásunk egyik legnagyobb élményétől. Megértésükben bízik a világbajnokságon szereplő magyar válogatott, köztük Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok, Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, akik már átélték a hazai vb hangulatát, és akiknek az 1999-es világbajnokságon szerzett aranyérméhez nagy mértékben hozzájárult a fantasztikus közönség biztatása" - áll a nyílt levélben.