Vágólapra másolva!

Ribakov-remeklés a salgótarjáni ugrógálán

A világ- és Európa-bajnok orosz Jaroszlav Ribakov nyerte a férfiak versenyét a 21. salgótarjáni ugrógálán.

A somoskői vár alatt lévő Váralja Sportcentrumban megrendezett viadalon - amelyet telt ház, mintegy 1500 szurkoló követett figyelemmel - Ribakov 233 centiméterrel diadalmaskodott, ezzel ő a hatodik olyan magasugró az esemény történetében, aki 230 centi fölé került.

A pályacsúcs továbbra is Javier Sotomayor nevéhez fűződik, a kubai kiválóság 2001-ben 235-ös magasságon zárt. Ennél egyébként volt két centiméterrel magasabb ugrása is, de azt még a városközpontban kialakított versenyhelyszínen érte el.

A második és a harmadik helyre ezúttal az olasz Ciotti ikerpár került: Nicola és Giulio egyaránt 224-224 centin fejezte be a küzdelmet, ám előbbinek 220-on egyel kevesebb kísérlete volt, így az ő nyakába került az ezüstérem.

Legjobb magyarként Harsányi Olivér 210 centiméterrel a hetedik lett, míg a junior világbajnokságra készülő Fajoyomi Dávid, ugyancsak 210 centiméterrel a kilencedik helyen végzett.

A nők versenyében a legnagyobb esélyes, a cseh Romana Dubnová magabiztosan nyert (191 cm), míg a második helyen holtversenyben a szintén cseh Zuzanna Rozsipalova és Farkasné Babos Rita végzett (175).