Vágólapra másolva!
A nőknél Jelena Iszinbajeva orosz rúdugró kapta meg a sportolói Oscar-díjnak tartott Laureus-díjat.

A 26 éves olimpiai és világbajnok - aki 2007 után másodszor végzett a szavazás élén - szerdán, Rómában vette át az elismerést a 46 tagú zsűrit képviselő Sir Bobby Charlton és Marcel Desailly exfutballsztároktól, valamint az olaszok korábbi kiváló síelőjétől, Alberto Tombától.

Iszinbajeva olyan vetélytársakat előzött meg, mint Tirunesh Dibaba etióp középtávfutó, Lorena Ochoa mexikói tornász, Stephanie Rice ausztrál úszó, Lindsey Vonn amerikai alpesi síző és Venus Williams amerikai teniszező.

A gazdasági válságra való tekintettel idén nem egy gála keretében adják át a legmagasabb sportolói kitüntetésnek számító Laureus-díjakat, hanem a nyertesek egyenként vehetik át az elismeréseket májusban és júniusban.

Ami a férfiakat illeti, az Év sportolója-kitüntetésre a jamaicai sprinter, Usain Bolt és az amerikai úszósztár, Michael Phelps a legesélyesebb. Mellettük a britek Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton, a spanyolok világranglista-vezető teniszezője, Rafael Nadal, az aranylabdás labdarúgó, Cristiano Ronaldo és a MotoGP vb-címvédője, az olasz Valentino Rossi a jelölt.