Vágólapra másolva!
Egy pénteki hír szerint másfél évvel Vlagyimir Klicsko elleni  veresége után bejelentette visszavonulását Szultan Ibragimov, a WBO egykori nehézsúlyú világbajnoka, ám mint mostanra kiderült, ezt csak korábbi promótere, Leon Margules állítja.

A bokszoló jelenlegi képviselői szerint Ibragimov biztosan nem beszélt Margulesnek a visszavonulásról, úgy tudják, hogy ha felépül sérüléséből, akkor mindenképpen folytatja karrierjét a volt promóterével a Holyfield és Klicsko meccsek fellépti díja miatt anyagi vitában álló bunyós.

Ibragimov amatőrként ezüstérmet szerzett a 2000-es olimpián, ahol a döntőben a legendás Felix Savon ellen szenvedett vereségét, 2002-ben állt profinak, majd 2007-ben veretlenül lett világbajnok Shannon Briggs legyőzésével. Címét Holyfield ellen védte meg, majd bevállalta a címegyesítést Vlagyimir Klicsko ellenében, de nem járt sikerrel a 2008-as év egyik legunalmasabb mérkőzésén.

Ibragimov Moorer, Sanders, Byrd és Csagajev mellett mindössze az ötödik nehézsúlyú, aki fordított alapállásúként tudott világbajnoki címet szerezni.

www.profiboksz.hu