Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt azt mondta: szombati, cirkálósúlyú csatája csak kivétel, és a későbbiekben szeretne visszatérni kedvenc súlycsoportjába, a félnehézsúlyba.

A magyar bokszoló (30 mérkőzés/30 győzelem) közel hat évig birtokolta a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét, amelyet 11-szer védett meg, s a címe úgy került máshoz, hogy sohasem vesztette el. Szombaton éjszaka, a németországi Kielben a Bokszvilágtanács (WBC) cirkálósúlyú bajnokával, az olasz Giacobbe Fragomenivel csap össze.

"Ha visszatérek a félnehézsúlyba, egy másik szervezetnél kell majd próbálkoznom" - idézte pénteken a dpa német hírügynökség a 35 éves Erdeit, akinek WBO-övét immár Jürgen Bra:hmer birtokolja.

"Ez egy kísérlet - jellemezte az általa nem bokszolónak, hanem verekedőnek nevezett Fragomeni elleni ütközetet Fritz Sdunek, a magyar öklöző universumos edzője. - Alkata alapján Zsolt nem cirkálósúlyú."

Fragomeni - aki tavaly októberben szerezte meg az egyik legnagyobb szervezet, a WBC koronáját, s azóta egyszer, idén májusban megvédte - eddig 28 mérkőzést vívott a profik között, s mindössze egyszer kapott ki, legyőzője a jelenlegi nehézsúlyú világbajnok brit David Haye volt.