Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamást beválasztották a vizessportok nemzetközi szövetsége (FINA) végrehajtó bizottságába. Magyar sportvezető utoljára 1968-ban töltött be ilyen magas tisztséget.

A magyar szövetség elnökét tavaly az európai szövetség (LEN) alelnökévé választották. A LEN zürichi kongresszusán egyben döntött arról is, hogy a FINA végrehajtó bizottságában kik képviseljék Európát, és Gyárfás is bizalmat kapott.

Noha Európa konszenzusos javaslatra törekedett, a francia elnök, Francis Luyce szembeszállt ezzel, ezért a zürichi kongresszuson egyszer már megszavazott nevekre, plusz a francia sportvezetőre újra voksolni kellett. Gyárfás Tamás végül a harmadik legtöbb szavazatot gyűjtve - a FINA új alelnöke, Nory Kruchten és új főtitkára, Paolo Barelli mögött -, a többieket nagy fölénnyel megelőzve vált a Büro tagjává. Az úszósportban ilyen magas tisztséget utoljára Rajki Béla töltött be, még 1968-ban.

"Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben a nagyszerű sportdiplomáciai sikerben - de most tényleg az a legfontosabb, hogy Cseh Laci visszanyerje az erejét, és jövő héten megmutassa, hogy a világ legjobbjai közé tartozik" - mondta a kongresszust követően Gyárfás Tamás.

Újabb orosz műúszóarany Rómában

Az orosz Natalja Iscsenko, Szvetlana Romasina páros nyerte a műúszók hosszúprogramját a római világbajnokságon. Iscsenkónak ez volt a harmadik, Romasinának pedig a második aranyérme az olasz fővárosban.

műúszás, páros hosszúprogram:
1. Natalja Iscsenko, Szvetlana Romasina (Oroszország) 98,833 pont
2. Andrea Fuentes, Gemma Mengual (Spanyolország) 98,333
3. Csiang Ting-ting, Csiang Ven-ven (Kína) 97,000