Vágólapra másolva!
Csak két számban, műlesiklásban és óriás-műlesiklásban állhat rajthoz az alpesi síző Döme Zsófia a vancouveri téli olimpián, a rajtlista összeállításánál ugyanis legutóbbi pontszerző eredményei nem számítottak, így a gyors számokban nem szerepelt a világranglista első ötszáz helyezettje között.

Erről Kovács Barna az alpesi sízők szövetségi kapitánya tájékoztatta a mob.hu-t, hozzátéve, hogy csalódottak a döntés miatt, mert nagyon jó szereplést vártak a 17 esztendős sportolótól.

Kapitány Ildikó, a hazai szövetség főtitkára szerint Döme a múlt héten elegendő pontot szerzett a franciaországi ifjúsági világbajnokságon ahhoz, hogy bekerüljön a világranglista első ötszáz helyezettje közé, ezeket az eredményeket azonban a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) szabályai szerint csak február 24-én írják jóvá, akkorra azonban már véget érnek azok a versenyszámok, amelyekben rajtengedélyt kaphatna.

Döme mellett még egy magyar női alpesi versenyző, Berecz Anna érdekelt a versenyekben, ő - ha úgy dönt - minden számban (lesiklás, műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuper-óriásműlesiklás, szuperkombináció) elindulhat, míg Bene Márton csak műlesiklásban és óriás-műlesiklásban lehet ott a rajtnál.