Vágólapra másolva!
A mérlegelést már megnyerte Vlagyimir Klicsko a szombat esti Eddie Chambers elleni bokszmeccse előtt, méghozzá 111-95-re. Az ukrán nehézsúlyú bajnoknak és testvérének, Vitalijnak George Foreman szerint legalább öt éve nem volt egyenrangú ellenfele.

Pénteken kora délután megtartották a szombat este Düsseldorfban sorra kerülő Vlagyimir Klicsko vs Eddie Chambers WBO, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnoki mérkőzés hivatalos mérlegelését. A címvédő ukrán 111, a kihívó amerikai 95 kilót nyomott.

A meccsről a berlini Morgenpost George Foremant is megkérdezte: "A Klicsko-testvérek kétségkívül nagyon jó bokszolók, jól képzettek, nagyok, erősek és hatalmasat ütnek. De hol vannak az ellenfelek? Lennox óta nincsenek komoly ellenfelek, mindegyikből hiányzik az izgalom. Klicskóék mindegyiket simán elintézték, az a pár vereségük pedig már nagyon régen volt, szóval én azt mondom, hogy legalább öt éve nem volt egyenrangú ellenfelük."

"Minden ellenfelüket ugyanúgy intézték el, ez nem szemrehányás akar lenni, hiszen kiválóan csinálták a saját dolgukat, és ha valaki rá tudja kényszeríteni a stílusát az ellenfélre, akkor megérdemelten győzedelmeskedik. Ami David Haye-t és Nyikolaj Valujevet illeti, egyiknek sincs esélye ellenük, a lucky punch pedig teljességgel kizárt. De vegyük csak Eddie Chamberst: 185 cm magas és alig 100 kiló. Ez ma nagyon kevés, teljesen mindegy, hogy gyors kezei vannak vagy sem, Klicsko simán el fogja nyomni" - folytatta Foreman.

Pedig Frazier vagy Tyson sem voltak nagyobbak Chambersnél: "Ez viccnek is rossz, Joe és Mike kivételek voltak, más kaliber, mint Eddie, bocs Eddie hogy ezt mondom. Mindkettő egyre jobb lett, mivel sok jó bunyóssal találkozhattak, mert sok ellenfelük tényleg jó volt. De ott volt Ali is, aki fantasztikus volt, neki és Joe-nak köszönhettük, hogy nagyobb pénzért bokszolhattunk."

A találkozót a német RTL mellett a hazai DigiSport csatorna is élőben közvetíti 22.15-től.

www.profiboksz.hu