Vágólapra másolva!
Sárga tuskónak nevezte legnagyobb riválisát, Manny Pacquiaót Floyd Mayweather. A Fülöp-szigeteki bokszoló higgadtan reagált az amerikai ellenfelének beszólásaira, Mayweather pedig később elnézést kért.

Mayweather törpének, sárga tuskónak és buzinak is elmondja Manny Pacquiaót egy múlt héten készült videón. A felvételen a korábbi vb-címvédő amerikai olyanokat mond, hogy szusitekercseket és rizst csináltat a filippinóval, és megfőzet vele néhány kutyát és macskát. A Bayanihantayo.com szerint Mayweather az egyik rajongójához beszélt telefonon Pacquiaóról.

Mayweather azt mondja, Pacquiao nem tud angolul, az igazi keresztneve nem is Manny, hanem Emmanuel, ezen felül előszeretettel él szteroidokkal.

Mayweather kirohanása eredetiben

Pacquiao nem kívánta hosszan kommentálni a hallottakat, csupán annyit mondott, hogy a dolog önmagáért beszél.

Mayweather nem sokkal ezután elnézést kért az általa mondottakért: "Bocsánatot akarok kérni mindazért, amit mondtam, hiszen volt egyfajta rasszita felhangja a megjegyzéseimnek" - idézte a bokszolót a Profiboksz.hu. Semmiféle fajgyűlölet nincs bennem, én mindenkit szeretek, vannak muszlim és zsidó barátaim is. Dominikaiak, fehérek, nem számít. Az én szívemben csak szeretet van az emberek iránt. Csupán szórakoztam, nem úgy értettem a dolgokat, ahogy mondtam."

A bocsánatkérés után, ha jóval visszafogottabb stílusban is, de azért még odaszúrt egyet riválisának: "Manny Pacquiao igazán azt hiszi, hogy ő a legjobb, én viszont tudom magamról, és ez a különbség. Azt akarom, hogy higgyen benne, hogy győzhet ellenem. Mind a negyvenegy ellenfelem, akivel eddig találkoztam, úgy gondolta, hogy nyerni fog, aztán mégsem úgy lett."

A bokszvilág súlycsoportoktól független ranglistáit vezető Pacquiao legközelebb november 13-án, Antonio Margaritóval csap össze. A Fülöp-szigeteki győzelme esetén a rekordot jelentő nyolcadik súlycsoportjában lenne vb-győztes.

A Mayweather-Pacquiao csúcsrangadó ugyanakkor még várat magára, mivel július közepén az amerikai menedzsmentje nem írta alá a találkozó szerződését.