Vágólapra másolva!
Zavart állapota miatt mentő vitte el Shannon Briggset, miután az amerikai nehézsúlyú szombat este brutális verést kapott Vitalij Klicskótól. Szakértők szerint a bíró hibázott, amikor nem állította le a ringben folyó mészárlást.

Bár Briggs tiltakozott a kivizsgálás ellen, menedzsere, Greg Cohen ragaszkodott hozzá, hogy kórházba vigyék védencét, akinek az orra és a szája is vérzett. Briggs esélytelenül, de hősiesen állta végig a tizenkét menetet az ukrán világbajnok ellen. A Compubox statisztikája szerint Klicskó háromszáz alkalommal találta el kihívóját - írja a Profiboksz.hu.

A hamburgi meccset közvetítő RTL szakkommentátoraként közreműködő Luan Krasniqi szerint felelőtlenség volt végigengedni az összecsapást. "Legkésőbb a tizedik menetben be kellett volna fejezni a mérkőzést. Briggs védekezni sem tudott és esélye sem volt a győzelemre, szükségtelen pofonokat kellett beszednie" - mondta.

Forrás: AFP

A ringorvos Stephan Bock is javasolta volna a meccs leállítást, ha a brit bíró kikérte volna véleményét. "Azt reméltem, hogy a bíró a tizedik menet után véget vet ennek, ha konzultált volna velem, akkor azt mondtam volna, hogy fejezze be" - mondta az orvos, aki a szabályok szerint nem rendelkezhetett a küzdelem beszüntetésről, a bíró pedig állítólag azt az utasítást kapta a WBC-től, hogy csakis a legvégső esetben állítsa le a összecsapást.

A DPA német hírügynökség arról számolt be, hogy Briggset a Hamburg-Eppendorf egyetemi klinika intenzív osztályára vitték szemcsonttörés miatt.

Az idősebbik Klicsko fivér, aki két vereség mellett profiként 41. győzelmét aratta, a pontozóknál 120-107, 120-107 és 120-105 arányban győzött. Briggs a hivatásosok között vívott 59. meccsén 6. vereségét szenvedte el.