Vágólapra másolva!

Tibolya kiesése keresztülhúzta az öttusacsapat terveit

A négyből három magyar - Marosi Ádám, Kasza Róbert és az egyéni induló Németh Róbert - jutott a pénteki selejtezőből a vasárnapi férfi döntőbe a debreceni öttusa Európa-bajnokságon. Tibolya Péter kiesett, így nem lesz teljes létszámú a magyar csapat.

A pénteki selejtezőben 59 versenyző két csoportban küzdött a továbbjutást érő első 18 hely valamelyikének megszerzéséért. Az A-ban a világbajnok Marosi elsőként futott a célba, a csapatversenybe szintén jelölt Tibolya viszont csak huszadikként zárt, pedig a vívás és az úszás után még jól állt. Az ő korai búcsúja azt jelenti, hogy a döntőben csupán kétfős lesz a magyar válogatott, Tibolyának pedig a selejtezős eredményét veszik figyelembe, amelyben nincs lovas pontszám.

"Ez kellemetlen meglepetés, nem erre számítottunk" - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. "A kombinált számban első sorozatánál egy percet töltött a lőállásban, ezzel nagyon visszaesett, a későbbiekben pedig már nem tudott annyit előrelépni, hogy bekerüljön a döntőbe."

A B csoportban Kasza 15., Németh pedig 17. lett.

A nők selejtezőjét csütörtökön rendezték, Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta és Pataki Viktória egyaránt biztosította helyét a szombati 36 fős fináléban. A férfiak érmes küzdelmei vasárnap lesznek, majd hétfőn és kedden váltóversenyre kerül sor.