Vágólapra másolva!
Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke is indul a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjáért a jövő szombaton esedékes tisztújító közgyűlésen.

"A világ egyik legnézettebb, legnépszerűbb sportágáról van szó, amelyben az újkori gladiátorok vívják hallatlanul érdekes és izgalmas csatáikat. Nálunk azonban valami nagyon nincs rendben a teniszéletben, ezért gondoltam, s barátaim is kapacitáltak rá, hogy megméretem magam és indulok az elnökválasztáson" - mondta kedden Szűcs Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője. "Úgy vélem, rendet kell teremteni a szövetségben, nagyon sok a tennivaló, foglalkozni kell az utánpótlás-neveléssel, támogatni kell a tehetséges és feltörekvő fiatalokat, hiszen megengedhetetlen, hogy kizárólag szülői támogatással léphessenek előre."

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint jelenleg széthúzás jellemzi a teniszéletet: "Klikkek, szekértáborok alakultak ki, a széthúzás a jellemző, és ezen sürgősen változtatni kell. Nagyon furcsának tartom többek között, hogy nem kezelik kellő rangon a Budapest Grand Prix-t, amelyet évről évre a Római Teniszakadémián bonyolítanak le. Más országok nagyon boldogak lennének, ha egy ilyen rangos versenyt rendezhetnének. Egy-egy hazai országos bajnokságnak alig van visszhangja, és még sokáig sorolhatnám a gondokat, bajokat. Egyszóval sürget az idő."

A szövetség jelenlegi elnöksége 2010. december 31-ével mondott le. Nagy Tünde, az MTSZ elnöke november elején kezdeményezte a tisztújítást azzal az indokkal, hogy az elnökség az elmúlt hat hónapban érdemi munkát nem végzett, ellenben sok időt pazarolt parttalan viták lefolytatására.

Az ügy előzménye, hogy a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen, mivel az egyesület szerint szabálytalan volt a március 21-i elnökválasztás. Nagy Tünde 78-64-re nyerte az akkori szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben.

Szűcs Lajos mellett Nagy Tünde jelezte, hogy indul az elnöki posztért.