Vágólapra másolva!
Továbbra sincs egyezség Vitalij Klicsko és Odlanier Solis között, így január 7-én versenytárgyalás dönthet arról, hogy ki, mikor és hol rendezi meg az ukrán profiboksz-világbajnok kötelező WBC-címvédését a kubai ellen.

"A Klicskók jelenlegi ajánlata nem igazán egyezik az elképzeléseinkkel, nem nagyon akarnak beavatni bennünket a részletekbe" - mondta Ahmet Öner, a kubai Odlanier Solist képviselő Arena Box Promotion feje, aki védencét is tájékoztatta a dolgok állásáról.

"Amikor Öner a Klicskó testvérek legutóbbi ajánlatáról beszélt, az volt az érzésem, hogy csak játszadoznak velünk. De mi nem vagyunk kisgyerekek, velünk senki sem játszhat. Én vagyok a kötelező kihívó, Vitalijnak ellenem kell bunyóznia, ha akar, ha nem. Az eddigi ajánlataik szemtelenek és sértőek voltak. Azt látom, hogy valahogy ki akarnak bújni a meccs elől - nyilatkozta Solis, majd üzent Klicskónak. "Csalódnod kell, kedves barátom, engem nem érdekel a pénz, csakis az öved. Ne azzal törődj, hogy egy kicsivel több vagy kevesebb euród lesz, inkább a világbajnoki címedet féltsd."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A kubai szerint Vitalij tudja, hogy ez az utolsó lehetősége, hogy pénzt keressen, mivel nyugdíjazni fogja a meccsen.

"Ha ennyire problémás a pénz, akkor bokszoljunk anélkül, csak a címért. Ingyen is megverem, na és? Csak az számít, hogy világbajnokként hagyjam el a ringet. Most már értem, miért nem tudnak megegyezni Haye-jel. Eddig azt gondoltam, hogy Haye fél, de ha ugyanezt játsszák vele is, akkor kicsit más a dolog fekvése. Eddig nem értettem, hogy Haye miért szórakozott azokkal a pólókkal, de lassan nekem is kedvem lesz hasonlókat kipróbálni" - tette hozzá.

Profiboksz.hu