Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A fülöp-szigeteki Manny Pacquiao rábólint a Floyd Mayweather elleni ökölvívó álommecsre, ha a találkozó előtt az amerikaiak által követelt véletlenszerű doppingellenőrzéseket a nemzetközi és nem az Egyesült Államok Doppingellenes Testülete végzi el.

Valószínűleg nincs a Földön olyan bokszrajongó, aki az elmúlt két évben ne követte volna figyelemmel a Pacquiao - Mayweather szappanopera történéseit. A két bunyós összecsapása vélhetően minden idők egyik legnagyobb fizető nézőszámát hozná világszerte, a két fél azonban egyelőre csak a sajtón keresztül hadakozik egymással, a mérkőzés fő gátja pedig a Floyd Mayweather Jr. által kért véletlenszerű doppingvizsgálat, amelybe Manny Pacquiao csak bizonyos feltételekkel hajlandó belemenni.

Ezek között a feltételek között eddig leginkább az vitte a prímet, hogy napokkal a találkozó előtt a filippínó szupersztár már nem akar tűket látni egyik testrésze közelében sem, ám ezzel a "véletlenszerű" jelző gyakorlatilag értelmét veszítené. Bob Arum, Pacquiao promótere a napokban új ötlettel állt elő, őt ökölvívója tű-fóbiája nem érdekli, hanem inkább az, hogy melyik szervezet végzi az ellenőrzéseket: "Nem fogadjuk el, hogy az USADA (az Egyesült Államok Doppingellenes Testülete) végezze ezeket a teszteket. Viszont a nagy múltú, mélyen tisztelt WADA (Nemzetközi Doppingellenes Testület) munkáját elfogadjuk. A WADA teljes körű ellenőrzéseire Manny Pacquiao is rábólint, tehát összehozhatjuk az álommeccset."

www.profiboksz.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről