Vágólapra másolva!
A Kovács Katalin, Kozák Danuta kajakpáros az előfutamát megnyerve egyből a döntőbe jutott 200 méteren a szegedi világbajnokságon, pedig a rövid távon nagyon fontos rajtceremóniával nem voltak elégedettek.

"Nehéz megszokni ezt az új rajtot, nincs meg az, ami korábban megvolt, hogy az ember tudja azt, hogy most a rajtra kell készülnie. Beállunk, és egyszer csak gyorsan kimondják, hogy 'ready, set, go', valami figyelmeztetést be kellene tenni elé" - kezdte az [origo]-nak az értékelést közvetlenül a futam után Kovács Katalin. Kozák Danuta szintén a rajtra panaszkodott. "Beragadtam Kati mögött a rajtnál. Eddig egyébként mindig magyar rajtbíró volt, hozzászoktam az ő hangjához és az ő stílusához, most pedig valaki más van, aki nem olyan lassan, nem olyan nyugodtan indít minket" - mondta kérdésünkre Kozák.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Szombaton is elképesztő melegben kell lapátolniuk a versenyzőknek, de Kovácsot ez nem zavarja: "Én nagyon örülök a melegnek, a vízen egyébként is jobb a levegő, de inkább legyen hőség, mint egy esős, hideg idő." "Kati mögött egyébként sincs meleg" - vágott közbe Kozák.