Vágólapra másolva!
Több forrás egybehangzó állítása szerint Verrasztó Dávid kiutazása ellenére azért nem állt rajthoz Atlantában az Egyesült Államok-Európa úszóversenyen, mert dühében belerúgott a falba, és megsérült a lába azon estén, amelyen megütötte Gyurta Gergyelyt.

Több magyar úszóval együtt Verrasztó Dávid is ott volt Atlantában, ahol a hétvégén rendezték a hagyományos Egyesült Államok-Európa viadalt, az Európa-bajnok úszó azonban nem állt rajthoz a versenyen.

"Csak annyit tudok, hogy Dávid csúnyán bedagadt bokával érkezett Atlantába, emiatt nem indult a meghívásos versenyen, arról viszont fogalmam sincs, mikor és hogyan sérült meg" - nyilatkozta a Blikknek Turi Gyögy, a magyar csapat megbízott vezetője.

A Bors értesülése szerint Verrasztó lába azért sérült meg, mert dühében belerúgott a falba azon az estén, amikor megütötte versenyzőtársát, Gyurta Gergyelyt a szczecini rövidpályás Eb záróbankettjén. A sérülés okát egy, a Jövő SC (Verrasztó és Gyurta egyesülete) ügyeit közelről ismerő forrás az [origo]-nak is megerősítette.

A hazai úszószövetség fegyelmi vizsgálatot indított a verekedés ügyében, a határozatot január közepére ígéri. Verrasztó a banketten állítólag azért vetkőzött ki magából, mert Gyurta egy gratuláló sms-t küldött a barátnőjének, a szintén válogatott Joó Sárának. A Blikk múlt csütörtöki híre szerint Verrasztó az egyik közbeavatkozni próbáló edzőt, Virth Balázst is megütötte, a szakember azonban ezt később tagadta.

Verrasztónak nem ez az első fegyelmi ügye, tavaly a margitszigeti Európa-bajnokságon, miután célba ért a 200 vegyes selejtezőjében, a középső ujját felmutatva üzent valakinek.