Vágólapra másolva!
A szegedi kajak-kenu világbajnokságon harmincadik vb-aranyérmét megszerző Kovács Katalin az [origo]-nak elárulta: a női kajaknégyes tagjai tisztában vannak vele, hogy még kőkemény csatákat kell vívniuk egymással a hazai válogatókon az olimpiai négyesbe kerülésért.

"Nem feleddzük a világ számára a magyar lányokat" - Storcz kapitány a kajakvébéről

"Nagyon jó volt újra hazai közönség előtt versenyezni. Annak ellenére, hogy a rossz emlékek törlődnek, és a jók megmaradnak, kicsit törlődött az a buzdítás, amit 98-ban, 2002-ben meg 2006-ban kaptunk. Leírhatatlan újra szembesülni azzal, hogy ennyi ember szorít nekünk, ilyen sokakat tesz boldoggá a sikerünk" - nyilatkozta Kovács az [origo]-nak.

A Honvéd Domino versenyzője a négyes taktikaváltásáról is szólt: "Az edzéseken nem igazán ezzel a pályafelépítéssel készültünk, egy indítást gyakoroltunk. Aztán az előfutamban kicsit más taktikát választottunk, és mivel láttuk, hogy jó döntést hoztunk, elhatároztuk, hogy ugyanezt megvalósítjuk a döntőben is."

Kovács a számos világbajnoki cím közül az elsőt biztosan nem felejti el: "Természetesen emlékszem az elsőre: Szegeden szereztem 1998-ban. Hihetetlen érzés ennyiszer megízlelni a győzelmet, nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt megélhettem."

"Az országnak szereztünk négy kvótát, de mind a négyen tisztában vagyunk azzal, hogy még kőkemény csatákat kell vívnunk majd egymással a hazai válogatókon, hogy bekerüljünk az olimpiai négyesbe, ugyanis ehhez egyéniben kell kiharcolnunk a jogot" - értékelt a versenyzőnő.