Vágólapra másolva!
A Manny Pacquiao elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra tolószékben érkezett a WBO újdonsült váltósúlyú világbajnoka, Timothy Bradley, akinek eltörött a lába, mikor a bíró a meccs közben rálépett.

A Pacquiaót erősen vitatható döntéssel legyőző amerikai bunyós a meccs közben komoly lábsérülést szedett össze, az orvosi jelentések szerint bal lába eltörött és kificamodott a jobb bokája.

Bradley szerint az eset a második menetben következett be, mikor rálépett Robert Byrd mérkőzésvezető lábára. "Valami belenyilallt a lábamba. A menet után visszamentem a ringsarokba, és mondtam a csapatomnak, hogy szerintem eltört a lábam."

A bokszoló a fájdalmak ellenére is folytatta a mérkőzést, ami később kifizetődőnek bizonyult számára, igaz, nem biztos, hogy Pacquiao legyőzését egészen így gondolta. Mindenesetre, Bradley kész visszavágót adni riválisának: "Meg kell adnom neki az esélyt, hogy visszaszerezze a címét. Nagyon örülök, hogy váltósúlyban is világbajnok lettem, de határozottan szeretnék egy visszavágót. Hallottam, hogy fújolt a közönség, mikor kihirdették az eredményt, amivel nincs is semmi gond, ezért kell ismét összehoznunk egy találkozót. Csináljuk meg, hogy senkiben ne maradjanak kétségek."

A gálán jelen volt a Pacquiaót általában sokat bíráló Floyd Mayweather Sr. is, aki nem igazán értette, hogy hozhatták ki Bradleyt győztesnek.

"Nem akarok szépíteni semmit, de szerintem Pacquiao megnyerte ezt a meccset. A legutóbbi mérkőzésén alulmaradt Marquezzel szemben, ezt viszont szerintem hozta Pacquiao. Nem tudom, hogy ugyanazok a pontozók dolgoztak-e most is, mint a Márquez elleni meccsén, de akárkik is ültek annál az asztalnál, szerintem jobb lenne más munka után nézniük."

Szintén nem értett egyet a találkozó végkimenetelével a Pacquiaóval eddig három alkalommal is megmérkőző Juan Manuel Márquez sem.

"Ez a mérkőzés még csak szoros sem volt. Nálam legalább öt ponttal Pacquiao nyert" - mondta a mexikói legenda, aki saját helyzetével is párhuzamot vont. "Egyáltalán nem örülök annak, hogy Pacquiao ilyen módon veszített, de most legalább tudja, hogy én mit éreztem múlt novemberben."