Vágólapra másolva!
Szombaton este megölték a korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok Corrie Sanderst - írja a Profiboksz.hu internetes szakportál.

A 46 éves dél-afrikai exbunyós vélhetőleg rablótámadás áldozata lett, amely során hasba lőtték. Sanderst az eset után azonnal a pretoriai kórházba szállították, de a gyors orvosi segítség és a műtét sem tudta megmenteni a 2008-ban visszavonult ökölvívó életét.

A fordított alapállású, félelmetes balossal rendelkező Sanders profi karrierje 1989-től 2008-ig tartott, 46 meccsen 42 győzelmet aratott, ebből 31-et KO-val nyert meg, csupán négyszer kapott ki. Első vereségét 24. összecsapásán, 1994-ben Nate Tubbstól szenvedte el, a második menetben kiütötték.

A következő öt évben 12 meccset vívott, kiütötte többek között a világbajnok Carlos De Leónt és Bobby Czyzt is, majd a boksztörténelem egyik legkeményebb meccsén kapott ki a későbbi világbajnok Hasim Rahmantól.

Sanders-Rahman:

Pályafutása legnagyobb győzelmét 2003 márciusában aratta, a WBO szervezet kötelezte arra, hogy kiálljon a nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko ellen. Sanders a meccs előtti két évben csupán három menetet töltött a ringben, és a toronymagasan esélyes ukrán klasszisnak sem adott sok időt. Hatalmas meglepetésre négyszer is padlóra küldte Klicskót, a második menetben pedig a mérkőzésvezető beszüntette a találkozót.

Sanders-Klicsko:


Szokásához hűen Sanders ezután gyorsan kiütötte Alekszej Varakint is, konkrétan a második menetben, majd 2004 decemberében visszavonult. Két év múlva visszatért, az ausztrál bajnok Colin Wilson sem bírta ellene két menetnél tovább. Véglegesen 2008-ban vonult vissza.