Vágólapra másolva!
A magyar nőitenisz-válogatott 2-1-re kikapott a britektől szemben a Fed-kupán. Babosék az első két meccsükön egyaránt 3-0-ra nyertek, így a britek ellen már a továbbjutás volt a tét.

A világranglista 138. helyén álló Arn Gréta az első szettet nullára nyerte a listán 45. Laura Robson ellen, utána azonban simán alulmaradt a következő két játszmában. Robson 2010 óta többször is Andy Murrayvel játszott vegyespárost, a londoni olimpián ezüstérmet szereztek együtt.

Egyértelműbben kapott ki Heather Watsontól (41.) Babos Tímea (79.), aki összesen öt gémet tudott hozni riválisával szemben a kétszettes meccsen. Jani Réka Luca és Marosi Katalin a végén párosban szépített.

Fed-kupa, 3. forduló:
Nagy-Britannia - Magyarország 2-1
Laura Robson - Arn Gréta 0:6, 6:2, 6:1
Heather Watson - Babos Tímea 6:3, 6:2
Laura Robson, Johanna Konta - Jani Réka Luca, Marosi Katalin 4:6, 6:2, 2:6

"Mérkőzésről mérkőzésre javult a lányok formája, de még rengeteg győztes meccs és az abból adódó önbizalom kell Grétának és Timinek ahhoz, hogy újra WTA-győzelmeknek örülhessünk. Jó úton haladnak mindketten ebbe az irányba, de ma a brit egység megérdemelten nyert" - nyilatkozta az MTI-nek Barátosi Levente szövetségi kapitány.

A magyarok a csütörtöki rajton 3-0-ra legyőzték a portugálokat, pénteken pedig ugyanennyire Bosznia-Hercegovinát. A nemzetek világranglistáján Nagy-Britannia a 18. Portugália a 32., Magyarország a 34., míg Bosznia-Hercegovina a 44. helyen áll.

A Fed-kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.