Vágólapra másolva!
Egy hét múlva kerül az amerikai mozikba a Venus és Serena Williamsről készült dokumentumfilm, amelyben számos eddig még nem látott jelenet került be.

Venus és Serena Williams minden kétséget kizáróan megváltoztatta a női teniszt. Az amerikai testvérpáros elképesztő erőteniszével összesen 23 Grand Slam-tornát nyert meg egyesben (Serena 16-ot, Venus 7-et), mindketten voltak világelsők, Serena most is vezeti a világranglistát. Két filmes, Maiken Bairtd és Michelle Major egy éven át járta velük a világot, és minden apró momentumot leforgattak, ebből készítettek most egy dokumentumfilmet, amelybe gyerekkori archív videók is bekerültek.

A Williams film trailere:


Serena a masszázságyon, wimbledoni bérelt házában, a testvérpár karaokezik, számos olyan jelenet bekerült a filmbe, amelyet eddig nem láthattunk. Serena például elmondja benne, hogy Venus árnyékában nőtt fel, majd nőtt ki onnan. "Borzasztó nehéz volt Venus hugának lenni, soha nem gondoltam azt, hogy egyszer olyan jó lehetek, mint ő, olyan voltam, mint egy gyenge másolat" - fogalmaz a filmben Serena Williams, aki elmondja azt is, hogy két fiatal, fekete lánynak nem volt egyszerű érvényesülni gyerekként.

Bemutatják, hogy hogyan tanultak meg már-már úgy szerválni, mint a férfiak, hogyan erősítették a lábmunkájukat, és hogy mozgásuk fejlesztésében segített a jazzbalett és a taekwondo is.

Venus és Serena Williams Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Serena beszél az önzőségéről, és arról, hogy csak fekete férfiakkal randizik, a fehérek nem tudják lázba hozni. Igaz, egy évvel később összejött edzőjével, Patrick Mouratoglouval, aki történetesen fehér.

Az amerikai mozikban június 29-én mutatják be a Venus és Serena című filmet.

Exkluzív tartalmakért lájkold Facebook-oldalunkat!