Vágólapra másolva!
Második helyen végzett a szörfön állva versenyzők (SUP) idei első amerikai versenyén Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozó. A Miamiban rendezett futamon mintegy kétszázötven induló közül lett ezüstérmes a 32 éves versenyző.

A londoni olimpián a női kajaknégyessel aranyérmet nyert sportolónőt egyedül a világ legjobb női SUP-versenyzője tudta megelőzni a közel 11 kilométer hosszú távon.

Forrás: Aranyi Péter
Balra, rózsaszín nadrágban a magyar versenyző

A miami Biscayne-öbölben rendezett Orange Bowl Paddleboard síkvízi futamon az időjárás rendkívül kedvezőtlen volt. "A verseny fantasztikus volt, nagyon kemény körülményekkel, erős széllel, össze-vissza csapkodó hullámokkal. Hatalmas kihívás volt számomra a deszkán megmaradni, többször is beleestem a vízbe és a fáradtság miatt nehéz volt visszamászni, de nem adtam fel. Kifejezetten jó eredménynek tartom ezt a második helyet" - nyilatkozta Fazekas-Zur, aki végül a jónak számító egy óra huszonhét perc alatt teljesítette a távot.

A sportolónő a szörfön állva evezők következő versenyén, a január 26-i San Diegó-i futamon is indul, ahol hatszáz indulóval kell megküzdenie az elsőségért.