Vágólapra másolva!
A 39 éves bokszoló bárhol, bármikor, szinte bármennyiért kész kiállni Andre Warddal.

Erdei: Vége?

Erdei Zsolt a sporttelevízió ökölvívó-magazinműsorában elmondta, lát esélyt az amerikai elleni összecsapásra. "Ugyanaz a promóterem, mint Edwin Rodriguezé, és hivatalosan nekem is felkínálták az Andre Ward elleni mérkőzést" - mondta Erdei. "Csak a promóterem, Lou DiBella Rodriguezben több pénzt látott. Amikor nekem felvetették a lehetőséget, négyszázezer dollárt ígértek. Nekem mindegy volt, kétszázért is bokszoltam volna, hiszen Ward nagyon jó név. Nagyon jó mérkőzés lett volna. Szívesen összerántottam volna magam. Lehet egyébként, hogy még lesz rá mód. Bár lenne, adná a jó Isten, mert Ward zseniális bokszoló."

A félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnoki övet szerző Erdei szerint az amerikai verhető. "Látom azokat a hibákat, amiket ő is elkövet. Lógatja a kezét, nem annyira gyors, mint azt sokan gondolják. Ha többet tudok törzsből mozogni, folyamatosan mozgatnám, és nem nyújtanék olyan könnyű célpontot, mint Rodriguez, akkor meg lehetne dorgálni. Persze, nem azt mondom, hogy egyszerű mérkőzés lenne, de azt mondom, simán lenne 50 százalék esélyem a győzelemre."

Madár részletesen leírta Ward stílusát: "Jó a balkeze, másképp üti a balegyeneseket, beugrásból, kicsit lelógatja a kezét, aztán ráugrik, rálép a balegyenesre. Ő is elég messziről üti, de mondom, nem gyorsabb nálam, és ha jön az álmodott lehetőség, vállalnám, és mindent megtennék a győzelemért."

Ward 14 éves korában kapott ki legutóbb, a profiknál 27 meccs után hibátlan a mérlege. A 29 éves amerikai jelenleg a WBA nagyközépsúlyú szuperbajnoka.

Erdei nemrég nemet mondott a koszovói Muriqi elleni januári meccsre. Elmondta, lehet, hogy a döntése miatt nem kap több ajánlatot a menedzsmentjétől, ez esetben előfordulhat, hogy befejezi a pályafutását.