Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy féltékenységből ölte meg a barátnőjét, Reeva Steenkampot a dél-afrikaiak műlábú futóikonja, Oscar Pistorius - adta hírül a dél-afrikai média.

Pistorius második tárgyalása percről percre

A helyi értesülés szerint a modell korábbi barátja, a rögbijátékos Francois Hougaard küldött egy SMS-t Valentin-napon, mire Pistorius veszekedni kezdett a barátnőjével, és ez a vita fajult odáig, hogy végül megölte a nőt. Az első verzió még úgy hangzott, hogy a futó betörőnek nézte a Steenkampot, és tévedésből lőtte le, de a térfigyelő kamerák felvételeiből kiderült, hogy a modell már este hat óra körül megérkezett a házba.

Forrás: AFP/Stephane De Sakutin
Hougaard SMS-t küldött Steenkampnak AFP/Stephane De Sakutin


Azt is megtudhattuk, hogy a szomszédok két órával a lövések előtt veszekedést hallottak, és hogy nem volt nyoma betörésnek. Ráadásul a hálószobában megtalálták a nő iPadjét, valamint egy véres krikettütőt, és mivel Steenkamp fejsérülést is szenvedett, valószínűleg az ő vére van az ütőn. Ugyancsak a betörősztori ellen szólt, hogy Steenkampot a fürdőszobában érték a lövések, a fején, a mellkasán, a karján és a csípőjén.

A dél-afrikai rendőrség tiltólistás doppingszereket is talált a londoni olimpián indult futó lakásán, és állítólag Pistorius kábítószer hatása alatt állt, amikor a gyilkosság megtörtént. Az atléta az első tárgyaláson traumás sokkot kapott, így keddre halasztották a meghallgatását.