Vágólapra másolva!
További négy évre Baráth Etelét választotta meg elnökének a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ).

A szövetséget 1995-től irányító sportvezető a szombati tisztújító közgyűlésen, az újraválasztása után arról beszélt, hogy a londoni olimpia után komolyan elgondolkodott azon, hogy nem jelölteti magát ismét, ám később mégis a folytatás mellett döntött.

"A sportágban ősszel megjelenő nehézségek legyőzésének szándéka, valamint az új stratégia kidolgozásának lehetősége ösztönzött arra, hogy vállaljam a további munkát" - indokolta döntését az MKKSZ tájékoztatása szerint Baráth, akinek nem volt ellenfele a választáson.

A következő ciklussal kapcsolatos terveiről azt mondta, azért fog dolgozni, hogy a sportág eredményessége megmaradjon, viszont társadalmi elfogadottsága fejlődjön.

"A sportág legfontosabb célja, hogy egészséges gyerekeket neveljen, és évtizedekig tartsa meg őket a sportág számára. Szellemi és fizikai kultúrát szeretnék terjeszteni, ez lesz a jelszavunk a következő négy évben" - beszélt a feladatokról Baráth.

A közgyűlés megválasztotta a szövetség alelnökeit is a következő ciklusra. Kadler Gusztáv lett az általános, Schmidt Gábor pedig a szakmai alelnök, fejlesztési alelnöknek Petrovics Kálmánt, stratégiai alelnöknek pedig Apáthy Endrét választották meg.