Dráma és komédia Melbourne-ben

Serena Williams, Ana Ivanovic, 2014 Australian Open, Melbourne, tenisz
Serena Williams Ana Ivanoviccsal játszik a 2014 Australian Openen
Vágólapra másolva!
A világranglista-vezető, első helyen kiemelt Serena Williams nagy meglepetésre kiesett a nyolcaddöntőben a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az év első Grand Slam-tornáján. Babos Tímea párosban is búcsúzott, Novak Djokovic edzőjét, Boris Beckert parodizálta, egy labdaszedőt pedig csúnyán fejen ütöttek.

Serena Williams, aki augusztus óta nem vesztett mérkőzést, és az Australian Open történetének legeredményesebb női játékosa 61 győzelemmel, a szerb Ana Ivanovic verte meg vasárnap három játszmában, szetthátrányról fordítva.

"Legutóbb a nyolcvanas években ütöttem el ilyen sok labdát" - kommentálta teljesítményét a 32 éves amerikai sztár, akiről francia edzője, egyben élettársa, Patrick Mouratoglou egyből elhíresztelte, hogy napok óta fájlalja a hátát, maga a játékos azonban nem akarta erre fogni a vereséget. "Óriási elismerésem Anának. Hihetetlenül jól játszott. Még sokáig juthat ezen a versenyen" - tette hozzá Williams.

Serena eddig ötször diadalmaskodott Melbourne-ben, s pályafutása 18. GS-tornagyőzelmére hajtott.

Serena Williams meglepetésre elbukott Melbourne-ben Forrás: AFP/Mal Fairclough

Női párosban Babos Tímea, oldalán a horvát Petra Marticcsal kiesett a harmadik fordulóban, azaz a legjobb 16 között, miután vasárnap két szettben kikapott a Jarmila Gajdosova, Ajla Tomjanovic ausztrál, horvát duótól.

"Jól felvettem a versenyt a nagy szervák és ütések ellen, de sajnos Petra ma nem játszott valami jól. Végül is reálisnak mondhatom, hogy esélyünk sem volt. Viszont boldog vagyok, hogy nem veszítettem el egyszer sem a szervámat, és jól ritörnöztem. Összességében elégedett vagyok a mai játékommal" - nyilatkozta honlapján a 20 éves soproni játékos, aki elmesélte, hogy Goran Ivanisevic is végignézte a meccset. A horvátok wimbledoni bajnoka dicsérte a magyar teniszező adogatását, és elmondta, hogyan lehetne még hatékonyabb.

A férfiaknál nem volt meglepetés, a sorozatban negyedik diadalára készülő szerb Novak Djokovic három rendkívül sima játszmában lépett túl az olasz Fabio Fogninin, s így készülhet a negyeddöntőre, ahol a svájci Stanislas Wawrinka lesz az ellenfele.

Djokovic a telt házas Rod Laver Arena közönsége előtt parodizálta Boris Beckert, természetesen az új edzője jelenlétében. Fabio Fognini legyőzése után a riporter emlékeztette a címvédőt, hogy régebben utánozott másokat, majd megkérdezte, próbálta-e Beckert is? "Igen, de ő még nem látta" - mondta Djokovic, majd némi labdakeresgélés után be is mutatta a paródiát. A közönség tombolt, Becker tapsolt.

Becker-paródia Djokovic módra:


Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak:
Djokovic (szerb, 2.)-Fognini (olasz, 15.) 6:3, 6:0, 6:2
Ferrer (spanyol, 3.)-F. Mayer (német) 6:7 (5-7), 7:5, 6:2, 6:1
Berdych (cseh, 7.)-Anderson (dél-afrikai, 19.) 6:2, 6:2, 6:3
Wawrinka (svájci, 8.)-Robredo (spanyol, 17.) 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-5)

nők:
Ivanovic (szerb, 14.)-S. Williams (amerikai, 1.) 4:6, 6:3, 6:3
Li Na (kínai, 4.)-Makarova (orosz, 22.) 6:2, 6:0
Pennetta (olasz, 28.)-Kerber (német, 9.) 6:1, 4:6, 7:5
Bouchard (kanadai, 30.)-Dellacqua (ausztrál) 6:7 (5-7), 6:2, 6:0

női páros:
Jarmila Gajdosova, Ajla Tomljanovic (ausztrál, horvát)-Babos Tímea, Petra Martic (magyar, horvát) 6:2, 7:5