Vágólapra másolva!
Az utóbbi 10 év legsikeresebb kenusa, Vajda Attila hazai közönség előtt három számban is elindul a péntektől vasárnapig tartó kajak-kenu világkupán Szegeden, de ott lesz a Vasbányai Henrik, Mike Róbert világbajnok kettős is - írja a Kajakkenusoport.hu.

A kanusoktól is várhatunk érmeket a szegedi világkupán, ott lesz például az oliampiai bajnok Vajda Attila, aki a héten elutazott Szolnokra, ahol ismét Kozák Danutával edzett együtt. A két versenyző tavasszal is közösen edzőtáborozott néhány hétig Portugáliában, jó hatással voltak egymásra, így most ismét együtt készültek fel a világkupára és a két hét múlva esedékes válogatóra.

„Kellett egy kis frissítés, és Danával nagyon jól tudunk együtt dolgozni” – árulta el Vajda Attila, aki bár munkából érkezik a világkupára, mindent megtesz azért, hogy a nagy riválisokkal, Brendellel, Oldershaw-val felvéve a versenyt, sikert szállítson a szegedi közönségnek. Vajda 500, 1000 és 5000 méteren egyesben áll rajthoz.

Vajda szegediként hazai pályán versenyez majd Forrás: AFP/Francisco Leong

A tavaly C-2 1000 méteren világbajnoki címet szerző Vasbányai, Mike páros a milánói világkupán nem állt rajthoz a legerősebb számában, C-2 500 méteren viszont bronzérmet szerzett, emellett Vasbányai ezer, Mike ötszáz egyesben tesztelte magát – előbbi a negyedik, utóbbi a harmadik helyen zárt.

„Henrikkel valljuk, hogy egyesben is kiemelkedően kell szerepelni ahhoz, hogy a páros jól működjön, és mindketten rengeteget beleteszünk az egyéni felkészülésbe. Neki fontos az 1000 egyes is, de az idén is természetesen az 1000 páros lesz a fő számunk, amelyet szeretnénk megnyerni a szegedi világkupán" – mondta Mike Róbert, aki bízik benne, hogy a rövidebbik távon – amelyen gyorsultak az elmúlt esztendőhöz képest – is dobogóra tudnak állni.

A sprintereknél nagy szerep hárul a győri versenyzőkre, a Milánóban C-1 200 méteren bronzérmes Lantos Ádám és Nagy Péter mellett női vonalon is erősen képviseltetik magukat: konkrétan csak Szabados Krisztián versenyzői szállnak vízre. Az egyesben induló vb-bronzérmes Lakatos Zsanett nagy reményekkel vág neki a Maty-éri viadalnak, bár nem titkolja: nem lesz könnyű helyzetben.

„Figyeltem a másik két világkupa eredményeit, és leszűrtem, hogy jó sokat fejlődtek a riválisok. De én is érzem, hogy az elmúlt évhez képest nagyot léptem előre, ami jórészt annak is köszönhető, hogy együtt edzünk a férfi csapattal. Gyakran nézem Lantos Ádám evezését, technikáját, igyekszem ellesni tőle mozdulatokat, és tényleg nagy húzóerő számunkra, hogy velük készülhetünk. Ezért is bízom benne, hogy Szegedről sikerül a legfényesebb érmet elhozni” – mondta Lakatos Zsanett.

Minden hír a szegedi kajak-kenu világkupáról ide kattintva.