A döntő előtt oda lehet adni a trófeát Federernek

FEDERER, Roger Párizs, 2014. május 28.
A svájci Roger Federer az argentin Diego Sebastian Schwartzman ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2014. május 28-án.  (MTI/EPA/Y
Párizs, 2014. május 28. A svájci Roger Federer az argentin Diego Sebastian Schwartzman ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2014. május 28-án. (MTI/EPA/Yoan Valat)
Vágólapra másolva!
Roger Federer hatodszor jutott a cincinnati tenisztorna döntőjébe, miután két sima szettben győzött a kanadai Milos Raonic ellen.

Federer mindössze öt játékot vesztett az elődöntőben, és így zsinórban negyedik tornáján jutott döntőbe, idén pedig nyolcadszor küzdhet trófeáért, de a korábbi hét alkalomból csak kétszer győzött. Amennyiben Federer legyőzi a döntőben a spanyol David Ferrert, a harmadik játékos lesz az Open Era bevezetése óta, aki legalább 80 tornát nyert, amit eddig csak Jimmy Connors (109) és Ivan Lendl (94) mondhatott el magáról.

"Jó tesz az ember önbizalmának, ha a salakról fűre vált, majd a fűről kemény pályára, és ezek közben meg tudja tartani a jó formáját. Nagyon komplett szezonom volt eddig, jól is megy a játék, remélem, a döntőt is sikerül megnyernem" - nyilatkozta Federer Raonic legyőzése után. Először fordul elő egy ATP Masters 1000-es döntőben, hogy két harminc fölötti játékos találkozik, Federer 33 éves, Ferrer egy évvel fiatalabb nála. Hogy a döntőn ki az esélyesebb? Elég annyit megemlíteni, hogy az ATP-tornákon korábban tizenötször találkozott Federer és Ferrer, és eddig mindegyik meccset a svájci nyerte, aki Cincinnatiből is mindig a kupával ment, ha a döntőig eljutott.

A nőknél Serena Williams és Ana Ivanovic közül kerül ki a tornagyőztes. Mindketten három játszmában nyertek, Williams a dán Caroline Wozniacki ellen fordított, Ivanovic pedig Marija Sarapovát verte, aki a meccs után nehezményezte, hogy a harmadik szett elején Ivanovic ápolást kért. Sarapova akkor éppen lendületben volt, 2:5-ről hét játékot nyerve hozta vissza a második szettet, és úgy érezte, ellenfele ki akarta őt zökkenteni. Ivanovic azt mondta, nem volt rendben a gyomra, émelygett, ezért hívta a pályára az orvost, aki megmérte a vérnyomását és gyógyszert adott neki. A kezelés sikeresnek bizonyult, mert Ivanovic 7:5-tel behúzta a döntő szettet, és készülhet a világelső ellen.

Eredmények, elődöntő, nők (2,567 millió dollár):
S. Williams (amerikai, 1.) - Wozniacki (dán, 12.) 2:6, 6:2, 6:4
Ivanovic (szerb, 9.) - Sarapova (orosz, 5.) 6:2, 5:7, 7:5

férfiak (3,078 millió dollár összdíjazás):
Ferrer (spanyol, 6.) - Benneteau (francia) 6:3, 6:2
Federer (svájci, 2.) - Raonic (kanadai, 5.) 6:2, 6:3