Berki Krisztián ismét világbajnok

HORIZONTAL
Hungarian Krisztian Berki competes on the pommel horse in the men's individual artistic gymnastics final during the 31th European Men's Artistic Gymnastics Championships in Sofia on May 25, 2014. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHIONOV
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Berki Krisztián aranyérmet nyert lólengésben szombaton a tornászok nanningi világbajnokságán.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint az Újpest 29 éves tornásza - akit a döntőben hetedikként szólítottak - a 7,0-ás kiinduló pontszámú, kétollós, bőrorsós gyakorlatát mutatta be hibátlanul a fináléban, s a bíráktól 16,033 pontot kapott a produkciójára.

"Nagyon boldog vagyok, felszabadultan versenyeztem. Élveztem az egész gyakorlatot, bár egy pici bizonytalanságot éreztem az egykápánál, de ezt kívülről egyáltalán nem lehetett észrevenni" - idézte a MATSZ közleménye London olimpiai bajnokát, aki hozzátette, három vb-aranya közül számára a mostani a legkedvesebb, mert a lelkének szüksége volt erre a sikerre.

Kovács István szövetségi kapitány kiemelte, Berki úgy mutatott be hibátlan gyakorlatot a selejtezőben és a döntőben is, hogy vállsérülése miatt nem volt zökkenőmentes a felkészülése. "Rendkívül boldog vagyok és nagyon büszke is Berki Krisztiánra, ismét megmutatta versenyzői nagyságát, fejben és testben is ott volt, és tudta, hogy csak hibátlan gyakorlattal tud nyerni" - mondta Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke.

A magyar férfi és női válogatott egyformán a 20. helyen végzett a kínai vb csapatversenyében, ezzel megszerezte az indulási jogot a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-re.

Berki mögött a horvát Ude Filip végzett a második helyen (15,783 pont), a harmadik pedig a francia Tommasone Cyril lett (15,600 pont).

A hatszoros Európa-bajnok és már háromszoros vb-győztes tornász a magyarok egyetlen érmét szerezte a kínai városban rendezett vb-n.