Japán hatalomátvétel férfi teniszben?

Roger Federer, Nisikori Kej, tenisz
UNITED KINGDOM, London : Switzerland's Roger Federer (L) shakes hands with Japan's Kei Nishikori after winning their Group B singles match on day three of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 11, 2014. AFP PHOTO/GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
 A férfi teniszezők világranglistájának nyolcadik helyén álló japán Nisikori Kej jövőre szeretne ismét a legjobb öt közé kerülni, és megnyerné valamelyik Grand Slam-tornát.

A 26. születésnapját éppen kedden ünneplő teniszező a floridai IMG Akadémián újságíróknak elmondta, hogy december elején tért vissza az Egyesült Államokba, azóta

ismét Michael Chang irányításával készül,

és igyekszik fejlődni néhány játékelemben, például második adogatásainak hatékonyabbá tételében.

"Már megnéztük az idei meccseimről készült felvételeket, és megvitattuk, min lehet javítani. Mentálisan frissnek érzem magam, de mivel keményen edzek, fizikálisan kissé fáradt vagyok" - magyarázta.

Kézfogás Federerrel Forrás: AFP/Glyn Kirk

Nisikori számára már január 4-én megkezdődik az új versenyévad, hiszen elindul a brisbane-i nemzetközi tornán, majd ott lesz a január 18-tól rendezendő ausztrál nyílt bajnokságon is, Melbourne-ben.

"Nagyon fontos lesz, hogy a jelentős versenyeken, köztük a Grand Slam-tornákon jó eredményeket, győzelmet érjek el jövőre. Készen állok az új szezonra, amely során szeretnék ismét az öt közé kerülni a világranglistán. Azt hiszem, Milos Raonic és Marin Cilic újra felzárkózik majd az élmezőnyhöz, és nagy csatákat vívunk majd" - nyilatkozta.

Gasquet nem indul Melbourne-ben

A francia Richard Gasquet hátsérülés miatt kihagyja a január 18-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságot. Az év első Grand Slam-tornájának szervezői kedden jelentették be, hogy a világranglista kilencedik helyezettje nem indul a versenyen. A 29 éves Gasquet december első felében, az International Premier Tennis League elnevezésű ázsiai bemutató-sorozaton sérült meg. Az már korábban eldőlt, hogy a novemberi Tennis Classics gálán Budapesten járt francia játékos nem vesz részt a január 4-én kezdődő dohai tornán, amelyet 2013-ban megnyert.

Nisikori márciusban az ATP rangsorának negyedik helyén állt, az évet pedig nyolcadikként zárja. 2016-ban részt vesz a riói olimpián is, amelyre már most nagyon készül.

"Egy kicsit aggódom, mert meglehetősen sűrű az időbeosztásom, de

Nem gyakran jutok el Brazíliába, úgyhogy már nagyon várom!"