Jövőre jöhet a Mayweather-Pacquiao meccs visszavágója

Floyd Mayweather Jr. v Manny Pacquiao GettyImageRank1 BOXING topics topix bestof toppics toppix
LAS VEGAS, NV - MAY 02: Floyd Mayweather Jr. throws a right at Manny Pacquiao during their welterweight unification championship bout on May 2, 2015 at MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather jövőre hajlandó újra összecsapni a most legyőzött Manny Pacquiaóval.

Az évszázad meccseként beharangozott váltósúlyú összecsapáson könnyed győzelmet aratóamerikai sztár azt az üzenetet küldte az ESPN csatorna egyik újságírójának, hogy fülöp-szigeteki riválisának vállműtétje után egy éven belül ismét bokszolhatnak.

A veretlen Mayweather (48 mérkőzés, 48 győzelem) három napja váratlanul simán nyert, miután Pacquiao teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól. A meccs után nem sokkal aztán a legyőzött elárulta, hogy komoly vállsérüléssel lépett ringbe, s azóta kiderült, hogy elszakadt a rotátorköpeny a jobb vállában, amit meg kell műteni. Így minimum kilenc hónap kihagyás vár rá.

Mayweather először kissé ingerülten reagált riválisa nyilatkozatára, mert szerinte tiszteletlenség sérülésre fogni a vereséget. Megemlítette, hogy neki is fájt mind a két keze, mégsem panaszkodott. Kedden azonban úgy tűnik, megenyhült és azt üzente, hogy vállalja a visszavágót.

Most Mayweather volt a jobb, de lehet, hogy Pacquiao kap egy újabb lehetőséget Forrás: AFP/Al Bello

Pacquiao sérülésének a műtét és a hosszú kihagyás mellett vélhetően egyéb következményei is lesznek, mivel az illetékes Nevadai Sportbizottság szerint akár eltiltásra is számíthat. A mérlegelés előtt ugyanis jeleznie kellett volna problémáját, ám a nyomtatványon nemmel válaszolt a vállsérülésre vonatkozó kérdésre, a bizottság pedig csak a meccs előtt pár órával értesült a problémáról, ráadásul semmilyen orvosi igazolást nem kapott, így nem is engedélyezte Pacquiaónak, hogy fájdalomcsillapítót használjon.

A pályafutása hatodik vereségét elszenvedő bunyós stábja ezzel szemben azzal érvelt, hogy már a felkészülés alatt is kezelték a sérülést, s az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségét is tájékoztatták róla, hogy milyen gyógyszereket adtak Pacquiaónak.

A 48. meccsén is veretlen Mayweather sikerével zárult összecsapás minden idők legnagyobb bevételét termelte. Egyelőre nincsenek pontos adatok, ám az már a csata előtt biztos volt, hogy az amerikai minimum 120 millió, ellenfele pedig legalább 80 millió dollárral gazdagodik, s egyes becslések szerint a végösszeg előbbinél 150-180 millió, utóbbinál pedig 100-120 millió dollárt tesz majd ki.