Djokovic és Nadal a döntőben

Novak Djokovic, tenisz
Serbia's Novak Djokovic reacts after beating Japan's Kei Nishikori during their men's singles group stage match on day one of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 15, 2015. Djokovic won the match 6-1, 6-1. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic és a volt világranglista-vezető Rafael Nadal jutott be pénteken az 1,2 millió dollár (347 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztorna döntőjébe.

A cseh Tomas Berdychet verő szerb játékos tavaly 16 tornán indult, s ebből a dohai volt az egyetlen, amelyen nem jutott döntőbe: akkor a nyolc között búcsúzott.

Tavaly a földbe döngölték Nadalt

A 2014-ben győztes Nadal - aki négyszer párosban is nyert Dohában - az ukrán meglepetésembert, a világranglistán 94. Ilja Marcsenkót búcsúztatta, és karrierje 99. döntőjére készülhet. A mallorcai sztár 67 tornagyőzelemnél tart, ebből 14 Grand Slam-diadal volt.

Novak Djokovicnak Nadalt kell legyőznie a döntőben Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Djokovic-Nadal különpárharc állása 23-23, tavaly mind a négy meccsüket a szerb nyerte szettveszteség nélkül. A spanyol játékos legutóbb a 2014-es Roland Garros fináléjában győzte le Djokovicot.


Eredmények, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Berdych (cseh, 3.) 6:3, 7:6 (7-3)
Nadal (spanyol, 2.)-Marcsenko (ukrán) 6:3, 6:4