Minden idők legnagyobb úszóját is lenyűgözte Hosszú Katinka

Hosszú Katinka
2928208 09/04/2016 Katinka Hosszu (Hungary) during the women's 400m individual medley at the FINA Swimming World Cup #3 in Moscow. Grigoriy Sisoev/Sputnik
Vágólapra másolva!
A 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps nyilatkozott az M4-nek a windsori rövidpályás úszóvébén, minden idők legeredményesebb úszója teljesen el van ragadtatva Hosszú Katinka 2016-os teljesítményétől. Az év legjobb férfi úszója szót ejtett a riói Csehd Le Phelpsről is. 

"Rengeteget versenyzett szinte pihenés nélkül – mondta Hosszú Katinkáról az év férfi úszójának megválasztott Michael Phelps, aki szerint a magyar klasszis az olimpián és tavaly a világbajnokságon is maradandót alkotott.

"A legjobbakat kívánom neki, hogy innen továbblépjen.

Az amerikai úszófenomén szót ejtett az olimpia egyik legérdekesebb eseményéről, amikor Cseh László, Chad Le Clos és ő hármas holtversenyben végeztek a 100 méteres pillangóúszó számban. "Az elmúlt években nagyokat küzdöttünk mi hárman,

sőt, Lászlóval talán 2003 óta is, te jó ég!

A versenyen természetesen szerettem volna aranyérmes lenni, de ennek valahogy így kellett lennie, jó, vicces lezárása volt az olimpiai pályafutásomnak" – mondta Phelps.

Hosszú Katinka Forrás: Sputnik/Grigoriy Sisoev

Michael Phelps minden idők legeredményesebb olimpikonja, 23 aranya mellett gyűjtött még 5 ezüst- és bronzérmet is, de már csak azért sem gondolja úgy, hogy a rekordja megdönthetetlen, mert állítása szerint a maga idejében Mark Spitz rekordjait is annak hitték.