Forbes: Hosszú a legértékesebb magyar sportoló

Hosszú Katinka, úszás
Hungary's Katinka Hosszu celebrates with her world record award during the podium ceremony for the women's 200m individual medley swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 3, 2015. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
A Forbes magazin magyar kiadása szerint Hosszú Katinka Magyarország legértékesebb sportolója. Az úszónő lemondta az előre megbeszélt interjút, amikor megtudta, hogy a szövetséggel zajló vitájáról is kérdeznék.

Listát közöl a legértékesebb magyar sportolókról a Forbes magazin magyar kiadásának szerdán megjelenő márciusi száma, 2015 után másodszor. Az újság szerint továbbra is Hosszú Katinka az első a rangsorban, kereken 100 ponttal.

"Idén egyértelművé tette, hogy az üzlet, az üzlet. Kiss László szövetségi kapitány hiába jelent meg a sajtótájékoztatóján, Katinka nem beszélt vele ezzel viszont megosztotta rajongóit is. Hogy az úszószövetséggel kezdett vitáját, ami országos üggyé dagadt, már lezárná, jól mutatja, hogy

Ha a medencébe van, fejben így sincs gond, változatlanul csak egyetlen versenytársa van: saját maga. A magyar olimpiai csapat legfőbb aranyesélyese. Kétmillió összeúszott dollárnál jár, az ötszörös világbajnok idén sorozatban másodszor lett a világ legjobb úszónője" – írja a lap Hosszú Katinkáról.

Hosszú Katinka 2015-ben ahol indult, ott szinte kivétel nélkül nyert Forrás: AFP/Alexander Nemenov


Hosszú mögött egy másik úszó, a másodvirágzását élő Cseh László végzett, a harmadik pedig a "kétdiplomás, jóképű, eredményei ellenére mégis szerény" autóversenyző, Michelisz Norbert lett. A Veszprém világklasszis kézise,

Nagy László meg tudta előzni a foci-Eb-re készülő Dzsudzsák Balázst,

a világranglistán egyre előkelőbb helyet elérő teniszező, Babos Tímea pedig elcsípte a hatodik helyet.

Forrás: Forbes

Utána újabb két úszó, Gyurta Dániel és Jakabos Zsuzsanna következik, és nagy bravúr, hogy a téli sportokat képviselő Miklós Edit be tudott kerülni a top 10-be. A 10. az Eb-győztes kamionos, Kiss Norbert.

Érdekes, hogy a legjobb vízilabdázó,

Varga Dániel csak a 20. helyet érte el.

A legnagyobb kimaradó a top 25-ből Forbes szerint Berki Krisztián, aki címvédő létére sem jutott ki Rióba. A magazin listáján a tornász tavaly még a negyedik helyen volt.

A magazin a listát igyekezett objektív szempontok alapján összeállítani: a sportolók helyezését 60 százalékban 2015-ös sportteljesítményük, 40 százalékban pénztermelő képességük határozta meg.